V petek in soboto, 12. in 13. oktobra 2018, je v dvorani Glasbene šole Radovljica potekalo »Godalkanje«. Sodelovalo je dvajset učencev godal z naše šole, prisotni sta bili tudi učiteljici Vanja Stare Vinkovič in Urška Praprotnik Zupan. Delavnico sta vodila Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek.
Delo je potekalo v skupini, brez notnih materialov. Udeleženci so postavljali ritem z zlogi besed. Na ta način so v ritmu izgovarjali svoje ime, nato so si izmenjavali ritmične fraze. Poleg izvajanja je tekla aplikacija z metronomom in akordi glavnih stopenj, ki so jih kasneje tudi učenci postavili z inštrumenti. Igrali so lestvico a-mol in C-dur in v tej lestvici izmenjavali ritmično-melodične fraze.
Imeli so se lepo in se mimogrede naučili tri skladbe v večglasju. Svoje znanje so predstavili pred šolo na trgu, na koncu delavnice pa še v dvorani pred starši.

Glavna pridobitev te delavnice je skupno muziciranje in iskanje pravih tonov po posluhu, saj so učenci vse igrali brez not. Med seboj so se poslušali in usklajeno igrali.

Prav tako jim je bilo nekaj novega igrati zunaj na trgu. Z igranjem so si prislužili denar za sladoled, kar jim je dalo dodatno motivacijo za delo.

Več utrinkov si lahko pogledate v galeriji.